This modern, transparent residential building was planned as a replacement building for a plot in a prime location with direct access to Lake Zurich. The side of the building facing the lakeside is completely glazed; the living space offers direct views of the water. A wall delimits it clearly from the predominantly public, adjacent space. The floor plan pivots on a central spiral staircase, which runs through the entire building along an airy space. The individual rooms are arranged around the staircase.

  • Architecture

Programme: New build, detached house
Services: Overall planning, building application
Client: Private
Project duration: 2008
Location: Lake Zurich

FELIX PARTNER

Felix Partner Architektur AG
Felix Partner Design AG
Felix Partner Entwicklung AG
Felix Partner Invest AG

CONTACT

Reinhardstrasse 19
8008 Zürich

+41 43 960 24 30 / 32

DATA

Data platform
Media service
Disclaimer
© Felix Partner, 28.06.2018

SOCIAL